Palvelujamme

Teemme erilaisia yrityskauppaan ja yritysjärjestelyihin liittyviä omistajapalveluita luottamuksellisesti sopimuksen mukaan. Voimme olla mukana miettimässä suuriakin yrityksen strategiaan liittyviä kokonaisuuksia ja myös käytännössä toimimassa yrityskaupan pääjärjestelijänä. Yritysjärjestelyissä toimimme sekä myynti- että ostotoimeksiantojen perustalta, näissä kokonaisvaltaiseen palveluumme kuuluvat kaikki tarvittavat tehtävät kuten mm. arvonmääritys, yrityskuvauksen laadinta, kontaktoinnit potentiaalisisiin ostajatahoihin, neuvottelujen johtaminen ja sopimusten toteuttaminen.

Meillä on kokemusta mm. seuraavilla toimialoilla toimivien yritysten omistajapalveluiden toteuttamisesta: metalliteollisuus, teollisuuden kunnossapito, ohjelmistoteollisuus, puuteollisuus, sahateollisuus, elintarviketeollisuus, talotekniikka LVIS, rakennusteollisuus, maanrakennus, insinööritoimistot, tukku ja vähittäiskauppa, vuokra- ja majoitusala, maahantuonti, rakennusala, kaivosteollisuus, ympäristöala, graafinen ala, kumiteollisuus, elektroniikkateollisuus, tietoliikennetekniikka ja erilaiset liiketoiminnan palvelut. Toimintamme ei ole rajoittunut edellä esimerkinomaisesti lueteltuihin toimialoihin, vaan olemme käytettävissäsi hyvinkin erityyppisten toimialojen yrityskaupoissa.

Omistajalle

Haluaisitko myydä yrityksesi? Anna asiantuntijan hoitaa ehkä elämäsi tärkein kauppa. Yrityksen myyntitoimeksiannoissa kaupan kohteena voi olla osakekanta tai yrityksen liiketoiminta. Myyntitoimeksiannon alussa määritämme eri menetelmin yrityksen markkinahinnan. Yrityksen liiketoiminnan analysointi muodostaa Arvoanalyysille perustan. Yrityksestä arvioidaan tulevaisuuden tuottoarvojen nykyarvo perustuen tuottotasoon, jolla yrityksen odotetaan jatkavan toimintaansa.  Arvonmäärityksessä huomioidaan yrityksen omaisuus päivänarvoon arvostettuna, ja varallisuudesta vähennetään velat, jolloin saadaan substanssiarvo. Myös takaisinmaksuaika yrityskauppainvestoinnille otetaan laskelmissa huomioon.Yrityksen myyntiesittelyä varten laadimme tarvittavan kirjallisen esittelymateriaalin.

Myyntitoimeksianto sisältää kaiken tarvittavan yritysvälitystyön, jolloin yrittäjä voi itse keskittyä yrityksensä johtamiseen. Toimeksiannon aikana tehdään tyypillisesti mm. aiesopimus ja kauppakirja.

Liiketoiminnan laajentamista harkitsevalle

Onko yrityksesi laajentumassa ja etsit kokonaisuuteen puuttuvaa palasta? Meillä on kohteita niin julkisessa kuin hiljaisessa myynnissä.  Kauttamme myynnissä olevat yritykset on aina analysoitu tarkoin ja niistä on tehty kirjallinen myyntiaineisto.

Voit ilmoittautua ostajaksi, jolloin saat ensimmäisenä tietoosi myyntiimme tulevat uudet juuri sinua kiinnostavat yritykset. Ostajaksi ilmoittautuminen tapahtuu helpoimmin sähköpostitse info@eviden.fi,  mainitse ostettavan yrityksen toimiala ja alue mahdollisimman tarkoin sekä koko- ja hintaluokka sekä yhteystietosi.

Mikäli jo tiedät, mitä tai minkätyyppistä yritystä olet ostamassa, voit myös tehdä kanssamme erillisen ostotoimeksiantosopimuksen, jolloin hoidamme neuvottelut ja tarvittavat sopimukset.  Neuvottelut potentiaalisten ostokohdeiden kanssa voidaan aloittaa tarvittaessa anonyymisti, jolloin aluksi selvitetään olisiko ko. yrityksen omistajalla myyntihalukkuutta. Tyypillisesti ostotoimeksianto etenee:

  • Yhteydenotto, alustava neuvottelu
  • Ostokohteen Arvoanalyysi
  • Tarjousvaihe, aiesopimus
  • DD-prosessin hallinta
  • Closing

Ole yhteydessä